dijous, 20 de setembre del 2012

Ascensió al Puig Cabrer (525msm) Picamoixons

Un dia fresquet d'hivern vam congregar-nos uns qiuants per fer la pujada al Puig Cabrer, un cim coronat per l'anomenada Torre del Petrol que es veu perfectament quan t'aproximes al congost de la Riba. Sempre m'havia preguntat com es pujava i gràcies a les explicacions de l'Edu i cercant per internet vaig trobar l'itinerari que és també molt apropiat per pujar amb canalla.
http://topoguias.com/topoguia219

És curiosa la informació que he trobat sobre la Torre del Petrol:
Aquesta torre va ser construïda al segle passat durant la segona guerra carlina. Va ordenar la seva construcció el comandant de La Riba, D. Manuel Orozco, qui es trobava en aquesta plaça per tal de combatre els carlins dirigits pel Nen de Prades. La seva situació estratègica, responia a la necessitat de defensar el pas natural de comunicació entre el Camp de Tarragona i la Conca de Barberà.
La torre tenia dues funcions i durant el dia servia com a torre de guaita i a la nit, com a torre de senyals òptiques.
El nom "del Petrol", li ve donat per la fama de bevedor que tenia D. Manuel Orozco, qui a l'hora de demanar aiguardent ho feia amb el nom de "petroli".
Un llamp va esberlar-la en temps de la guerra carlina i s'ha mantingut en aquest estat fins l'actualitat.
Aquesta torre segurament es troba al lloc on hi havia l'antic castell de la Riba, documentat l'any 1176.

De fons sentireu un himne...no és que m'estigui preparant per una nova reconquesta  espanyola en els temps actuals (que tot podria ser), però ja que era una per controlar els atacs carlins,  doncs mira un himne carlí. És l'himne d'Oramendi provinent d'una batalla que va esdevenir-se en un turó proper a Donosti duant la 1ª Guerra carlina i que va suposar una victòria sobre l'exèrcit cristí. Originalment en euskera
Gora Jainko maite maitea zagun denon jabe.
Gora Espania ta Euskalerria ta bidezko errege. Maite degu Euskalerria, maite bere Fuero zarrak, asmo ontara jarriz daude beti karlista indarrak.
Gora Jaingoiko illezkor!!! Gora euskalduna, auto ondo Espaniako errege bera duna!!!

Viva Dios queridísmo tengámoslo todos por dueño.
Vivan España y el País Vasco y el rey legítimo. Amamos al País Vasco, amamos sus viejos Fueros, a esta idea están orientadas siempre las fuerzas carlistas.
  • Viva Dios inmortal!!
  • Viva el vasco, que tiene bien el mismo rey de España!!  Lògicament el seu pretendent a la corona.      
  •  
 Mes tard la cosa es va degradar encara més i va acabar en el que esteu sentint.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada