dissabte, 26 de juliol del 2014

Cresta Nordest al pic Negre d'Envalira

Actualitzo ràpidament el blog  perquè la darrera activitat l'he feta amb l'Aniol i m'ha fet molta il·lusió la manera com ho ha fet i la mentalitat que ha demostrat. Com a papa reconec que em cau la bava.
Aquí començava a fer menys xafogor, a l'esquerra es veu l'objectiu

Sopem de manera clàssica, comme il faut i no com els col·legues que "m'obliguen a sopar de garito"


Trobem un ferm de fusta per fer el bivac


A la matinada per ser finals de juliol havia fotut una bona rasca
L'aproximació és molt simple: Cal anar sempre en direcció a França i un cop passat el port d'Envalira, abans d'arribar al Pas de la Casa, a uns dos quilòmetres del port hi ha un revolt en el que es troba un restaurant típic de pistes. Des d'allí  flanquegem fins remuntar les pistes fins arribar a un tram molt fitat en el que vas al Coll dels Isards. Allí abandonem el camí super xafat  de la via normal i ens anem enfilant pel fil de la cresta que haurem d'abandonar en algun moment per evitar algun gendarme més complicat. El retorn no té cap problema doncs és agafar el senderó abans esmentat i tornar a arribar al Coll dels Isards. Tot es pot fer en unes 4 o 5 hores depenent del ritme i la fluïdes.

Pujant cap al coll



Recorrent la cresta




La cresta perd dificultat i s'uneix al senderó de la ruta normal.






Algunes perspectives des de diferents angles  de la cresta


També hi ha temps per al joc i fer amics






Per acabar un clàssic de la música amb una lletra també clàssica de la lluita intergeneracional Father&Son de Cat Stevens ara convertit a l'Islam i que es fa anomenar Yusuf Islam

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada