dijous, 25 d’abril del 2013

Via Ferrada de Castellaso (Sesué) - Barranc de Literola (Benasc)

Bé, aprofitant els darrers dies  d'estiu vam acordar intentar fer el barranc de Literola, el qual s'ha de realitzar en període d'estiatge preferentment. Aprofitant el viatge vam fer una aturada a Sesué prop de Castejón de Sos per fer la ferrada de Castellaso  promoguda pel mateix Ajuntament i que aprofita un turó que estava enclavat  en una zona de mines i on ja existia alguna via d'escalada.
http://www.sesue.com/d-ferrata.html
 Sobre la ferrada hi ha disparitat d'opinions uns diuen que és prou fàcil i d'altres que és més difícil del que diuen el que diuen  que és fàcil i nosaltres que com experts diem que és fàcil però no tan fàcil com els que diem nosaltres que diuen que és fàcil però no tan difícil com els que diem nosltres que diuen que és tan difícil. Un cop aclarit tècnicament els termes procedim apenjar algunes fotos.

En el darrer post deixàvem un personatge misteriós defecant, ara inicíem aquesta nova entrada amb el mateix misteriós personatge miccionant.

El camí està molt ben senyalitzat i en menys de mitja hora estem a peu de via




La via comença una mica més ajaguda

Per, poc a poc, anarse'n redreçant.
I tornar-se prou vertical fins  i tot superant algun petit desplom, res extrem


Les vistes des del cim són guapes i mentre esperàvem als companys vam gaudir d'un lloc solitari i tranquil.
Fotos per a la tendresa de pare i fill





Ei són guapes, fora conyes. Llàstima de l'abillament.

L'endemà vam anar a enfrontar-nos al mític barranc de Literola, ple de mitologia barranquista. Fins i tot la mort d'un dels grans del barranquisme i aperturista d'aquest mateix barranc, Àlex Batllori http://desnivel.com/personajes/nos-dejan-jesus-tbo-y-alex-batllori.
La ressenya i els comentaris prou adients: http://www.barrancos.org/Literola.htm
Cossos esculturals ( d'escultures de Botero) que no tenen problemes amb els neoprens


















Bé objectius acomplert, per ser sincers ens podríem penjar medalles però fins i tot a nosaltres que som equipo B ens va semblar que el cabal era anormalment baix pel que esperàvem. Un estiu de fort estiatge, tots vam acordar retornar un altre cop per fer-lo amb una mica més de canya.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada