dimarts, 9 d’abril del 2013

Ruta amb caravana a la serra de Castelltallat (Sant Mateu de Bages)

L'estiu passat ens vam plantejar quina activitat podíem fer en família que fos diferent i engresqués la canalla i en un "sortim" del punt avui vam trobar referències a aquesta activitat de realitzar rutes en caravana, que no autocaravana, i ens va semblar que podia ser una lecció molt vàlida tant pel que fa al ritme (depenem de la marxeta d'un animal) el tipus de coneixement que et proposa l'activitat d'una subcomarca i una mica la sensació de ser una mica pardal i estar desemparat en una activitat que no domines. Així que dit i fet cap a Sant Mateu de Bages que vam anar. La gent que lloga les caravanes s'anomenen Paisatge i Aventura i ho tenen tot molt ben organitzat en funció dels dies que vulguis allargar la ruta. Les caravanes estan ben equipades per a dormir, cuinar i en les diferents etapes tens l'opció de pernoctar a cases rurals i menjar-hi o bé fer-ho a la caravana i només se n'ocupen de la manutenció del cavall.
Aquest és el mapa de la zona amb els punts d'arribada de cada etapa, Sempre seguint el cordal de la serra de Castelltallat.

Per concloure, vull destacar a l'autèntic protagonista de la història, l'Estel, un cavall simpàtic i saberut que s'aplica sempre la màxima que molts mestres coneixem dels nostres alumnes: La llei del mínim esforç.
A cavaller nou, cavall vell.
L'Estel


També cal recomanar les dues cases on vam estar, llocs molt macos i gent molt maca i atenta
-Can Prat Barrina http://www.pratbarrina.com/

I finalment comentar com a cosa que em va sobtar que encara tenen al seu imaginari i a les vivències de cada dia la dolorosa experiència dels focs del 94 que van devastar la zona. Sempre et donen consells i et posen en aleerta respecte al foc i encara si t'aboques a un altgre vessant es veu com deurien ser antígament els boscos tot i que ara estan en ple procés de regeneració després d'una intensa reforestació.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada